10871,08%0,16
41,95% 0,06
48,85% 0,00
5391,58% 1,20
8944,84% 0,00
“DÖRT YILIN SONUNDA İKİ AVRUBA BİRLİĞİ PROJESİNDE ÇALIŞIYORUZ.”
Doç. Dr. Süleyman Baştürk, Önceki yıllarda geliştirdikleri Elektrikli, Otonom, Su Altı ve Sabit Kanat İnsansız Araçlara bu yıl, roket ve drone da eklediklerine belirterek, bu tip ödüllerin öğrenciler için büyük motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti. 4 yıllık birikimi kurumsallaştırmak için kurulan ve dokuz aydır faaliyette olan Elektrikli, Otonom ve İnsansız Araçlar Uygulama ve Araştırma Merkezinde (AUTONOM), kamu ve özel sektör firmalarıyla her türlü elektrikli ve otonom kara, deniz ve hava araçlarıyla ilgili ortak projeler ürettiklerini dile getirdi. Doç.Dr.Baştürk, “Bu kapsamda Nisan 2022’de, koordinatörlüğünü yürüttüğümüz 9 Ülkeden 12 ortaklı yaklaşık 30 Milyon Avro’luk bir Avrupa Birliği Horizon projesini tamamlayarak Avrupa Birliği Komisyonunun incelemesine sunduk. Bu proje çalışmasından elde edilen network ile halihazırda iki Avrupa Birliği Projesi üzerinde daha çalışmamız devam ediyor” diye bilgi verdi.
“TAKIMDA, 15 KIZ ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR”
Altınbaş Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ayşe Rabia Kazaz da 'Süreç bizim için zordu. Aracın piste gittiğini görmek ve arkadaşlarımızla yaşadığımız atmosfer hepsine değdi' diye konuştu.
Makine Mühendisliği öğrencisi Sevgi Yıldırım ise 'Çok kalabalık bir ekibiz ve cinsiyet dağılımının gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Takımımızda 15 kadın mühendis yer alıyor. Buraya girdiğimde bir kadının nasıl daha başarılı olduğunu ve bu hayata nerden başlayıp uyum sağlayacağını gördüm. Bu kadar değerli insan arasında çalışmak bana özgüven getirdi. Kadınların gücü de bir takımın olmazsa olmazı' ifadelerini kullandı.
“Projelere olan inancımız bizleri ayakta tuttu”
EVA TEAM Takım kaptanı Oğuzhan Tavukçu, geçmiş yıllarda elde edilen tecrübelerden ve bilgi birikiminden ders çıkararak bu yıl 6 projeyi tamamladıklarını belirtti. “Birlik, beraberlik ve takım ruhunun devam ettiği bu yılda da bizleri ayakta tutan şey projelere olan inancımız oldu” dedi. Kendilerine destek verildiğinde neleri başarabildiklerinin kanıtının ortaya çıkarılan 6 araç olduğunu belirten Oğuzhan Tavukçu, “kurulduğumuz günden beri yaşadığı topraklara fayda sağlayacak nitelikli mühendisler yetiştirme hedefinde emin adımlarla ilerliyoruz. Bu konuda doğru yolda olduğumuzu gösteren bir günü daha yaşıyoruz” dedi.