• DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
2023 YAZININ TATİL TERCİHLERİ ŞEKİLLENİYOR

2023 YAZININ TATİL TERCİHLERİ ŞEKİLLENİYOR

Uzun Kurban Bayramı tatilinin ardından devam eden tatil sezonu için, Temmuz ve Ağustos aylarının yeni tatil rotaları belirlenmeye başladı.
Türkiye’nin en nitelikli ve kullanıcı dostu otel ve villa arama platformu Neredekal.com’un verilerine göre; Türkiye genelinde Haziran ayı içerisinde 15 milyon kişi tatil araması yaptı. Kurban Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günlerinde tatilseverler tatil araması yapmaya devam etti.
2023 tatil sezonu ve 2022 tatil sezonunu karşılaştıran Neredecal.com; tatilcilerin tatilin sonuna yaklaştıkça bir sonraki tatil planlarını yapmaya daha hevesli olduğunun ve arama oranlarının ise Kurban Bayramı’nda yapılan arama oranlarından çok daha yüksek olduğunun altını çizdi.
Oda fiyatlarındaki artış tatilcileri uygun fiyatlı alternatiflere yönlendiriyor!
Neredekal.com verilerine göre; oda fiyatlarında ki artış, tatilcileri uygun fiyatlı alternatiflere yönlendirdi. Haziran 2022 ayına kıyasla Haziran 2023’de oda fiyatlarında enflasyonun etkisi ile %101’lik bir artış görüldü. Temmuz ve Ağustos ayı için uygun tatil planı yapanların aradıkları tatil temaları pansiyonlar, apart oteller, bungalovlar, her şey dahil oteller ve butik oteller oldu.
Bölge bazında bakıldığında ise sırasıyla Fethiye, Bodrum, Datça, Seferihisar ve Marmaris en çok aranan yerler oldu. Oda fiyatı artışından en çok etkilenen yerler ise %159 Trabzon, %120 Ankara, %108 Balıkesir, %104 Aydın ve Çanakkale, %103 Nevşehir %101 Antalya, %97 Muğla ve %95 artışla İzmir olarak belirlendi.
Hem tatil hem de oda fiyatlarında ki artış noktasında Neredekal.com Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya ‘‘Temmuz ayının gelişi ve havaların iyice ısınmasıyla birlikte tatil aramalarının artarak daha da devam edeceğini düşünüyoruz. Oda fiyatlarındaki artış ile tatilseverler tesis türü olarak pansiyon ve apart gibi daha ekonomik seçeneklere yönelirken, bir yandan da tatil günlerini azaltmayı, yaşadıkları yere daha yakın destinasyonları tercih etmeye başlıyorlar diyebiliriz. Bu şekilde ulaşım masraflarını da en aza indirme yönünde yönelimleri gözlemliyoruz. Bir yandan da Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil bölgelerinden olan Muğla ve İzmir’in oda fiyatı artışından daha az etkilendiğini gözlemliyoruz. Bayram dönemi boyunca da aramalarda en çok tercih edilen bu iki bölge, bu yaz da yerli tatil severlerin gözdesi olmaya devam edecek gibi görünüyor.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM