• DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %-0,05
1000 kadın Sancaktepe’de gönüllerince eğlendi

1000 kadın Sancaktepe’de gönüllerince eğlendi

İnsanların bir arada olma, birlikte paylaşma, birlikte olmanın vermiş olduğu coşkuyu yaşamak için İnönü Mahallesi Muhtar Nilüfer Kantekin’in öncülük ettiği etkinlikte 1000 kadın gönüllerince bir gün yaşadı.

88 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kadınlara armağan edilen seçme ve seçilme haklarını konu alan etkinlik geçtiğimiz günlerde İnönü Mahallesinde bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Etkinliği ilginç hale getiren ise etkinliğe katılan kadınların o dönemin nostalji kıyafetleri ile katılmaları oldu. Pasta kesip 88.yılı kutlayan kadınlar gönüllerince eğlendi.

Siyasetin olmadığı salonda günü coşku ile yaşayan kadınlar, Muhtar Nilüfer Kantekin’e teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Kantekin, Binbir çiçekli bahçe gibi olduk

Yaşanan coşkulu etkinliği gerçekleştiren Muhtar Nilüfer Kantekin, program hakkında şu bilgileri verdi.

İnönü Mahalle Muhtarı Nilüfer Kantekin ; ” Ne büyük mutluluktur ki; dünyamız hala on binlerce çiçekli bir kültür bahçesidir. Her kültürün bir rengi, bir kokusu vardır. Bugün istedim ki bütün gönüller bir olsun, hiçbir ayrım gözetmeksizin ortak noktamız olan seçme ve seçilme haklarımızın verildiği günü bir arada kutlayalım.

Türkiye’nin her yöresinden kadın arkadaşlarımızı elimizden geldiği sürece dahil etmeye gayret ettik. Tarihe yolculuk yaparsak görüyoruz ki cumhuriyetin kuruluşu tüm kadınlara armağandır. 88 yıl önce Bu gün Mustafa Kemal Atatürk biz kadınlara seçme ve seçilme haklarımızı armağan etti bu sebeple de pasta keserek ve o dönemin Anadolusu ve nostalji kıyafetleri ile o anı siz kıymetli komşularım ile yaşayarak kutlamak istedik.” dedi. 

Nilüfer Kantekin ; ” Tunceli, Ardahan, Ordu, Sivas, Tokat, Erzurum, Kastamonu, Ağrı, Amasya kısacası  Türkiye’nin her yerinden gelen Kadınlar, Biz birlikte mutluyuz dediler..
6 Aralık’ta Sancaktepe’de bir ilk yaşandık, ekibimiz ile  birlikte organize ettiğimiz çok sayıda yöreden kadınların bir araya geldiği anlamlı bir etkinlik oldu. “

Sunumunu Buket Önder Asrslan’ın yaptığı gecede, Aleyna Yıldız, Cem Çevik, Hasret Ağıl, Deniz Durak, Kaya Aslantepe ,Orçin Kaya, Murat Örgün sahne aldı.

Ümraniye ADD şubesi bu anlamlı günde böyle bir organizasyon için teşekkür ederek hediyelerini takdim ettiler.

Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları öğretmeni Sergen Karaca’nın eğitmenliğinde Tokat (Ataköy Beldesi) Kızıldere Derneği Halk Oyunları Ekibi ve Üsküdar Oyunu Erkek Kılığında Songül Göral, katılımcılara eğlence dolu bir program gerçekleştirdiler.

Tevfik Erk / İstanbul

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM